جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
ماه رمضان

حوزه/ پسران بر خلاف دختران دو نوع بلوغ دارند. یک نوع بلوغ سنی دارند که آخرین مرحله بلوغ آنان است؛ اما ممکن است قبل از پایان ۱۵ سال قمری، بلوغ جنسی داشته باشند که قطعا اگر چنین چیزی اتفاق بیفتد، باز هم مکلف هستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین وحیدپور از کارشناسان احکام به ارائه مسائل شرعی ماه مبارک رمضان پرداخته که تقدیم شما می شود.

بسم الله الرحمن الرحیم

رسول گرامی اسلام (ص) فرمودند: بعضی از روزه داران فقط بهره گرسنگی و تشنگی از روزه دارند و چیز دیگری از روزه داری عائد آنان نخواهد شد و ما باید تلاش کنیم علاوه بر اینکه به لحاظ ظاهری روزه دار هستیم و از کارهایی که روزه را باطل می کند پرهیز کنیم، روزه یک اثر بزرگ معنوی در روح و سبک زندگی ما داشته باشد.

در جلسه گذشته راجع به سن تکلیف دختران عرض کردیم؛ در این جلسه به تکلیف و بلوغ پسران می پردازیم.

پسران بر خلاف دختران دو نوع بلوغ دارند.

یک نوع بلوغ سنی دارند که آخرین مرحله بلوغ آنان است؛ اما ممکن است قبل از پایان ۱۵ سال قمری، بلوغ جنسی داشته باشند که قطعا اگر چنین چیزی اتفاق بیفتد، باز هم مکلف هستند.

برخی خانواده ها فکر می کنند که حتما باید ۱۵ سال قمری پسر تمام شود که اینجور نیست.

حتما خانواده ها باید به این مسئله توجه داشته باشند.

بلوغ جنسی به این معناست که ممکن است این پسر در خواب محتلم شده و حالت جنابت به او دست دهد؛ این اولین زمانی است که او به سن تکلیف می رسد؛ گرچه ممکن است این اتفاق در ۱۳ یا ۱۴ سالگی بیفتد که در بسیاری از افراد نیز معمول است.

اگر این اتفاق نیفتاد و این نوجوان تا ۱۵ سال به تکلیف نرسید و این نشانه در آن اتفاق نیفتاد، منتظر می مانیم که به بلوغ سنی که ۱۵ سال تمام قمری است برسد.

۱۵ سال تمام قمری تقریبا مطابق است با ۱۴ سال و شش ماه و ۱۵ روز؛ به این دلیل که سال های قمری ۱۱ روز کمتر از سال های شمسی است؛ بنابراین زودتر شروع شده و زودتر تمام می شوند.

این اشخاص که ۱۵ سال قمری آنان تمام شده، حتما باید روزه خود را بگیرند؛ البته اگر علائم بلوغ قبل از آن اتفاق نیفتاده باشد؛ اما اگر علائم بلوغ را قبل از اتمام ۱۵ سال قمری داشت، از همان زمان مکلف شده و باید نماز و روزه خود را داشته باشد.

چند نکته:

برخی از نوجوانان این مسئله را نمی دانستند و قبل از ۱۵ سالگی به تکلیف رسیده بودند و نماز و روزه را نمی خواندند و نمی گرفتند که در این صورت باید گفت:

"کسی که جاهل به مسئله بوده و نماز را نخوانده و روزه نگرفته، نمازها را حتما به اندازه ای که یقین دارد، باید قضا کند و روزه ها نیز حتما قضا دارد و باید گرفته شود؛ اما کفاره ندارد."

این پسر نوجوان وقتی به سن تکلیف می رسد یا قبل از ۱۵ سالگی بالغ می شود، باید توجه داشته باشد که حتما روزه را بگیرد؛ چطور وقتی ۹ سال دختران تمام می شود، باید روزه بگیرند، این نوجوان پسر ۴ تا ۵ سال بزرگتر از آن دختر است و چطور می گوید که من نمی توانم روزه را بگیرم؟؛ حتما پدر و مادر باید فرزند خود را تشویق کنند و مراقب باشند تا پسران بتوانند روزه خود را بگیرند.

همچنین پدر و مادر بپرهیزند که به خاطر دلسوزی بیجا فرزندشان را تشویق به روزه خواری کنند.

بعضی از دختران و پسرانی که به سن بالایی رسیدند، الان می گویند که والدین ما در زمان تکلیف نگذاشتند روزه بگیریم که کار غلطی است و پدر و مادر باید مشوق فرزندان در گرفتن روزه باشند.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha